Değerli Katılımcımız,
Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 6. İstanbul KOBİ’ler ve Bilişim Kongremiz bu sene “KOBİ’lerde Yapay Zekâ ve Dijital Gelecek” teması ile 15 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi DES Konferans Salonu’nda yapılacaktır.
Yapay zekâ ve buna bağlı teknolojilerin son yıllardaki gelişimi bizleri bu yıl KOBİ’lerin verimliliği artırmalarına, maliyetleri düşürmelerine, pazarlama ve müşteri hizmetleri çabalarını geliştirmelerine yardımcı olmak, Yapay Zekâ ile zamandan ve paradan tasarruf etmeleri, Farklı disiplinler ile müşteri ihtiyaçlarına yön vermeleri, Akıllı üretim merkezleri ön plana çıkarmalarını sağlamalarını ele almaya teşvik etmiştir. Bu bağlamda, Kongremizde “KOBİ’lerde Yapay Zekâ ve Dijital Gelecek” teması ile KOBİ’lerimiz için önem arz eden yeni teknolojileri, fırsatları ve riskleri işleyeceğiz.
Kongremizde KOBİ’lerimizi, sektörlerimizi ve bireylerimizi, teknolojik gelişim ve değişimlerden haberdar etmeye, sorunlarının çözülmesine yardımcı olmaya ve ülke kalkınmasının, verimli bir ekonomiye dönüşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz
Saygılarımızla,
Türkiye Bilişim Derneği
Genel Başkanı
Ceyda CİMİLLİ AKAYDIN
TBD İstanbul Şubesi
Yönetim Kurulu
ETKİNLİĞİN SLOGANI
KOBİ’lerde Yapay Zekâ ve Dijital Gelecek
ETKİNLİĞİN ADI
6. İSTANBUL KOBİLER VE BİLİŞİM KONGRESİ
ETKİNLİĞİN TARİHİ
15 Haziran 2023
ETKİNLİĞİN YERİ
Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu
ETKİNLİĞİN AMACI
- KOBİ’lerin Yapay Zekâ ile zamandan ve paradan tasarruf etmeleri, Farklı disiplinler ile müşteri ihtiyaçlarına yön vermeleri, Akıllı üretim merkezleri ön plana çıkarmalarını sağlamak.
- KOBİ’ler için kurumsallaşma, girişimcilik ve ihracat, pazar araştırması, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılım destekleri gibi teşvik ve destekler hakkında bilgi sağlamak.
- İşletmelerin ekonomik hayatta kalıcı olabilmesi, gelişmesi, güçlendirilmesi ve kurumsallaşması için verimliliği artırmalarına, maliyetleri düşürmelerine, pazarlama ve müşteri hizmetleri çabalarını geliştirmelerine yardımcı olmak,
- KOBİ’lere kolaylık sağlayabilecek, dijitalleşme Bileşenleri ve Akıllı Ödeme Sistemlerini değerlendirmek.
- Küreselleşme ile gelen; rekabet etkisinin, teknik ve ticari işbirliklerin ve uluslararası ilişkilerin KOBİ ve Esnaf ve Sanatkarlar çerçevesinde değerlendirilmesini sağlamak.
- Küreselleşmenin tüm ülkeleri etkileyen ekonomik olumsuzluklarının ortadan kaldırılması için yapılan çalışmalar ve KOBİ ve Esnaf ve Sanatkârlar ile Kooperatiflerin güçlendirilmesi için izlenen bilişim politikalarını değerlendirmek.
- Ülkemizde e-ticaret pazarının gelişmesi için özellikle KOBİ’lerin internet ortamında rekabet edebilmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda KOBİ’ler için önemli bir masraf teşkil eden teknik altyapı giderlerinin desteklenmesine konusunda hayata geçirilen tedbirler ve teknolojileri (bulut vs.) değerlendirmek.
- KOBİ ve Esnaf ve Sanatkârlar ile Kooperatiflerin bilgisayar sahipliği ve internet erişimini artırılarak e-ticaret yapmaya teşvik edilmeleri ve özel programların hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları belirlemek.
HEDEF KİTLE
- Tüm KOBİ’ ler
- TİM Üyeleri, OSB Firmaları, Sanayi ve Ticaret Odaları Üyeleri
- KOBİ’lerin yöneticileri
- KOBİ’lerde karar alıcılar
- KOBİ’lerin bilişim sorumluları
- İlgili Bakanlıklar ve kamu kurum çalışanları
- Genç KOBİ’ler
- Girişimciler ve Yatırımcılar (Melek Yatırım, Giriş Sermayesi Fon Yöneticileri)
- Teknoloji ile ilgili herkes
KONGRE KONULARI
- Özel Panel – Yeşil OSB’ler ve Dijitalleşme
- Dijital Üretimde Kalite ve Verimlilik
- Dijitalleşme Bileşenleri ve Dijital Dönüşüm Yol Haritası
- Yapay Zekâ ve Bulut Sistemlerde Bilgi Güvenliği